Bijzondere locaties: Het Refter

Zwolle heeft een tal van bijzondere locaties. Historische locaties die nu voor een ander doeleind gebruikt worden. Een daarvan is het Refter.

Het Refter is rond 1309 gebouwd. In dat jaar werd een uitgestrekt kloostercomplex in gebruik genomen, waar het Refter, als eetzaal, deel van uitgemaakt zou moeten hebben. Het Refter overleefde de verwoestende stadsbrand van 1324. Het is op dit moment, samen met Bethlehemse Kerk, het oudste gebouw in Zwolle.

Sinds 2017 zit stadscafe en restaurant Het Refter in dit pand gevestigd. Met 24 speciaal bieren en wijnen van de tap en meer dan 200 van de fles is een bezoek aan dit unieke pand meer dan de moeite waard.

Ook voor wat eten kun je prima bij het Refter zitten. Ze hebben grote en kleine gerechten op de kaart die de hele dag door besteld kunnen worden.

Het Refter is een van mijn favoriete cafe’s in Zwolle. Of je er nu aan de bar wil hangen met een goede vriend(in), knus op een van de leren banken wil nestelen met je partner of date, of gezellige met een groep vrienden of collega’s wil borrelen: bij Het Refter kan het allemaal. In de zomer zit je trouwens ook heerlijk op het terras.

Het Refter, Bethlehemkerkplein 35a. Klik hier voor de website.