De Pizzabakkers

Zwolle kent een tal van pizzaria’s. Een nieuwe aanwinst in onze stad is De Pizzabakkers. De Pizzabakkers vind je in nog zo’n 22 andere steden, een keten dus. Ze zeggen zelf aan de achterkant inderdaad een keten te zijn, maar vanaf de voorkant een gezellig buurtrestaurant. Ze staan zelfs in de Italiaanse uitgave van de Lonely Planet, een hele eer voor Nederlandse pizzabakkers lijkt mij.

Een klein stukje geschiedenis: De Pizzabakkers is opgericht in 2009 door twee stellen in Amsterdam als gezellig buurtrestaurant waar Prosecco wordt geschonken. Nu 10 jaar later zijn er 23 vestigingen door het hele land en er is een kookboek uitgebracht. Dus je kan eventueel ook thuis aan de slag met de recepten van de Pizzabakkers. Liever thuis op de bank eten? Dat kan, je kan je bestelling doorbellen en zelf af komen halen. De pizza’s van de Pizzabakkers worden helaas niet thuisbezorgd.

Mijn vriend en ik besloten een hapje te eten bij de Pizzabakkers. We hadden gereserveerd om 18:00 uur op een woensdag. Ruim op tijd kwamen we aan en het was nog rustig in het restaurant. Het duurde even voordat we een kaart in handen hadden, maar ondertussen konden we het menu al lezen aan de wand. 

De serveerster liet ons rustig de kaart bekijken. Ondertussen stroomde het restaurant vol, alle tafeltjes waren al snel bezet. We bestelden een biertje en een prosecco. Leuk en handig om te weten, ze serveren hier alleen Italiaanse dranken. Het bier is Italiaans, de prosecco, maar ook de frisdrank. Een gewone cola staat hier niet op de kaart.

Vooraf kozen we voor focaccia met rozemarijn en zeezout. Dit blijkt al een hele pizza te zijn. Een best voorgerecht voor twee personen, gelukkig hadden we veel trek. De dunne, zoute focaccia is smaakvol en gaat er prima in. 

Als hoofdgerecht koos mijn vriend voor pizza Tartufo (een blanke pizza zonder tomaat). Op deze pizza zat mozzarella, gekookt ei, gekookte ham, truffelroomsaus en peterselie. Ik ging voor de Caprese, een pizza met tomaat, mozzarella, kerstomaatjes, buffelmozzarella en huisgemaakte groene pesto. Het zijn Romeinse pizza’s, dat houdt in dat de bodems dun, knapperig en lichtverteerbaar zijn. Vrij vlot kwamen onze pizza’s uit de houtoven. De buffelmozzarella is lekker romig en de pizza Tartufo is ondanks de truffelroomsaus niet heel erg machtig. Allebei smaakvolle pizza’s, maar de Caprese kreeg van ons allebei de voorkeur. 

Is het restaurant kidsproof? Ja! Hoewel het niet op de kaart staat, zijn de pizza’s in kleiner formaat te bestellen voor de kids. Ook worden er deegballetjes uitgedeeld aan kinderen om mee te kleien, zo zijn ze (hopelijk) zoet aan tafel. De pizza’s staan redelijk snel voor je neus, wat ik persoonlijk altijd wel fijn vind als ik met de kids buiten de deur eet.

Conclusie? Leuk restaurant met heerlijke pizza’s. Ik kom zeker nog een keer terug!  

De Pizzabakkers, Sassenstraat 9. Klik hier voor de website.